22 maart 2017

Vlaanderen telt meer en beter bereikbare oplaadpunten voor budgetmeters

 

Wie door zijn commerciële energieleverancier wordt gedropt en vervolgens schulden maakt bij de netbeheerder (Eandis of Infrax), krijgt door die netbeheerder een budgetmeter geplaatst. Zo'n budgetmeter werkt met een kaart om op te laden. In elke gemeente is er minstens één plaats waar die kaart kan opgeladen worden. Vaak is dat bij het OCMW.

Uit cijfers die ik opvroeg, blijkt nu dat het aantal oplaadpunten de voorbije jaren gestegen is van 410 in 2014 naar 425 in 2015 en 438 in 2016. er zijn nog maar 2 gemeenten zonder oplaadpunt: Herstappe en Horebeke. Maar ide laatste gemeente heeft een overeenkomst gesloten met Oudenaarde zodat budgetmeterklanten daar kunnen opladen.

Volgens de minister volstaat het huidige aantal oplaadpunten 'ruimschoots om aan de behoefte te voldoen'. Bovendien is hij van mening dat de komst van de digitale meters de oplaadmogelijkheden nog zal verruimen. Het voornemen is wel dat de huidige oplaadpunten ook na de komst van de digitale meter beschikbaar zullen blijven.

Uit de cijfers blijkt verder og dat de oplaadpunten ook vaker toegankelijk zijn. Heel wat OCMW's hebben het afgelopen jaar immers hun openingsuren verruimd. Daarnaast zijn de oplaadpunten bij het merendeel van de klantenkantoren van de netbeheerders ook 27/7 beschikbaar.

 

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Mijn favoriete song van het moment

Bezoek het Vlaams Parlement

Wil je met je klas, vereniging of organisatie een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement? Aarzel niet om mij te contacteren via valerie.taeldeman@vlaamsparlement.be zodat ik het nodige kan doen.

Koepelzaal Vlaams Parlement