29 september 2017

Tegen 2020 zes nieuwe elektrische laadpalen in Maldegem

 

Publieke laadpalen belangrijke pijler voor elektrische oplaadinfrastructuur

Omdat publieke laadpalen een belangrijke aanvulling zijn op thuisladen en laden op het werk, hebben de Vlaamse Overheid en netbeheerders Eandis en Infrax samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2.500 bijkomende publieke laadpalen. De plaatsing van de palen wordt over vier jaar gespreid. In Maldegem komen tegen 2020 in totaal zes laadpalen, waarvan in 2017 dus al de eerste twee nieuwe laadpalen. De elektrische laadpalen passen ook binnen het Maldegems Klimaatplan om voldoende laadinfrastructuur te voorzien op het openbaar domein en hiervoor samen te werken met gespecialiseerde partners.

Naast de twee nieuwe laadpalen van Allego, blijft de laadpaal van Blue Corner aan het zwembad behouden. Wie een laadkaart heeft van Blue Corner zal ook op de nieuwe laadpalen van Allego kunnen opladen en omgekeerd. De laadpaal voor elektrische fietsen aan het zwembad verdwijnt wegens te beperkt gebruik. De zes palen worden verspreid over de verschillende deelgemeenten in Maldegem. Omdat in de Mevrouw Courtmanslaan en aan het parkeerpleintje in Adegem reeds de noodzakelijke aansluitingen op het elektriciteitsnet aanwezig waren en de palen daar nog dit jaar konden geïnstalleerd worden, kwamen deze locaties eerst aan bod. Aan elke laadpaal zijn twee parkeerplaatsen voorzien en kunnen twee auto’s tegelijkertijd opladen.

 

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Mijn favoriete song van het moment

Bezoek het Vlaams Parlement

Wil je met je klas, vereniging of organisatie een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement? Aarzel niet om mij te contacteren via valerie.taeldeman@vlaamsparlement.be zodat ik het nodige kan doen.

Koepelzaal Vlaams Parlement