21 september 2017

Overnachting in een tiny house

 

Tiny Houses zijn nieuwe woonvormen die de woondiversiteit in Vlaanderen kunnen verhogen. Deze innovatieve woonvormen worden in onze wetgeving beschouwd als woningen en kunnen gerealiseerd worden binnen woongebied, of woongebied in de ruime zin zoals woonparken. Het gaat om kleinere dan traditionele woningen en zij vormen een goed voorbeeld van het principe ‘meer doen met minder ruimte’. Zij bieden vooral de mogelijkheid om compact wonen te ervaren. Een Tiny House is niet klein, maar écht heel klein. Je ervaart zaken waarbij je niet altijd stil staat. Tiny Houses zijn weliswaar knus en gezellig, maar tegelijk is er bijvoorbeeld minder plek voor spullen en logés. Dit vraagt om een geheel andere manier van wonen en leven.

Tiny Houses kunnen een mogelijke tijdelijke invulling zijn van terreinen alvorens ze ontwikkeld worden. Daarnaast moeten woningen op kavels overeenstemmen met stedenbouwkundige voorschriften en een goede ruimtelijke ordening. In de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening probeert de Vlaamse overheid hieraan tegemoet te komen en heeft een regeling om stedenbouwkundige voorschriften op een soepelere manier te kunnen hanteren.

Wil je ons een bezoekje brengen? Welkom aan het Tiny House op de hoek van de Manillastraat en de Virginiastraat in Gent!

 

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Mijn favoriete song van het moment

Bezoek het Vlaams Parlement

Wil je met je klas, vereniging of organisatie een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement? Aarzel niet om mij te contacteren via valerie.taeldeman@vlaamsparlement.be zodat ik het nodige kan doen.

Koepelzaal Vlaams Parlement