7 juni 2017

Energieverslindende toestellen? Onze stroomcoach zoekt het uit!

 

Huisbezoek van de stroomcoach

Hoeveel verbruiken jouw huishoudtoestellen? Hoeveel kost dit per jaar? Verbruiken jouw toestellen meer dan nodig? Is het interessant om een energiezuiniger toestel aan te schaffen? De stroomcoach kan je een antwoord geven op al deze vragen! Tijdens een huisbezoek plaatst de stroomcoach een energiemonitor in de zekeringskast. Hiermee wordt het energieverbruik van al de elektrische toestellen gedurende een maand door de stroomcoach vanop afstand opgevolgd. Na een maand maakt de stroomcoach een grondige analyse van de situatie en geeft je energiebesparend advies op maat. Dankzij de steun die Woonwijzer en Natuurpunt hiervoor krijgen vanuit het programma voor plattelandsontwikkeling is deze dienstverlening volledig gratis.

Leer zelf het verbruik meten

Om zoveel mogelijk inwoners te helpen thuis energie te besparen willen we meerdere stroomcoaches op pad sturen. Heb jij interesse om het verbruik van toestellen te leren meten en op basis hiervan energiebesparend advies te geven? Mogelijks is de opleiding tot stroomcoach dan wel iets voor jou. De opleiding gaat door op twee avonden in november 2017 en wordt gegeven door de professionele stroomcoach. Na de opleiding kan je als vrijwilliger zelf bij gezinnen aan de slag als stroomcoach. Als vrijwilliger kies je zelf hoeveel gezinnen je begeleidt. Bovendien kan je met jouw vragen steeds terecht bij de professionele stroomcoach.

Meer info en contact

Meer info over de opleiding of een huisbezoek van de stroomcoach aanvragen kan via www.energiebesparenmeetjesland.be,  via Woonwijzer Meetjesland (Liesbet Van Crombrugge, tel. 09 378 61 70, liesbet@woonwijzermeetjesland.be of via Natuurpunt en Partners (Elif Stepman), tel. 09 377 93 00, elif@npmeetjesland.be.

 

De reportage over de stroomcoach op regionale zender AVS kan u bekijken via deze link: http://www.avs.be/avsnews/woonwijzer-meetjesland-zoekt-stroomcoaches

 

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Mijn favoriete song van het moment

Bezoek het Vlaams Parlement

Wil je met je klas, vereniging of organisatie een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement? Aarzel niet om mij te contacteren via valerie.taeldeman@vlaamsparlement.be zodat ik het nodige kan doen.

Koepelzaal Vlaams Parlement