5 juli 2017

Bouwproject site Van Cauteren voorgesteld aan buurtbewoners

 

Voorwaarden

Eind vorig jaar werd de verkoop van de site Van Cauteren met sportzaal Van Mullem, het Jeugdontmoetingscentrum De Redekiel en de parking in de Bloemestraat in Maldegem afgerond. Aan de verkoop en de ontwikkeling van de nieuwe site werden toen enkele voorwaarden gekoppeld. De hoofdfunctie van de site is wonen, waarbij een maximum van 8.000 m² kan worden ontwikkeld. De bouwvolumes in het binnengebied zelf moeten gericht zijn op de bebouwing van de Bloemestraat en het Zilvererf. Op de aansluiting met de Bloemestraat en de Noordstraat kan met een accentbebouwing gewerkt worden als "poort" naar het binnengebied. Bovengronds dient het publiek domein als een groene ontmoetingsplaats ingericht te worden waardoor een fiets- en voetgangersas loopt van de Noordstraat naar de Bloemestraat of via Zilvererf.

Bovengrondse en ondergrondse parkeerplaatsen

Het gemeentebestuur moedigde de projectontwikkelaar aan om de buurtbewoners tijdig en duidelijk te informeren. Op donderdagavond 29 juni stelde de projectontwikkelaar het project voor aan de buurtbewoners. Tijdens het infomoment gaf de projectontwikkelaar een eerste zicht op de voorziene bovengrondse en ondergrondse parkeerplaatsen. Het eerste gebouw is een groep van erkende assistentiewoningen met 62 woonentiteiten en ontmoetingsruimte, een buurtwinkel, 51 ondergrondse parkeerplaatsen (ingang via Bloemestraat), 64 fietsstalplaatsen en 12 scootmobielplaatsen. Het tweede gebouw op de site is een meersgezinswoning met 8 woonentiteiten en 8 parkeerplaatsen. Op de site komen 15 publieke bovengrondse parkeerplaatsen langsheen Zilvererf. Tijdens de infoavond kregen de buurtbewoners ook de kans om hun interesse voor een parkeerplaats kenbaar te maken.

 

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Mijn favoriete song van het moment

Bezoek het Vlaams Parlement

Wil je met je klas, vereniging of organisatie een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement? Aarzel niet om mij te contacteren via valerie.taeldeman@vlaamsparlement.be zodat ik het nodige kan doen.

Koepelzaal Vlaams Parlement